----/--/-- --:--:--

"Nem a vér köt össze, hanem a szeretet" - Gólyahír Egyesület konferencia - 2 rész
Szerethető vagyok? Fontos vagyok a másik számára? Pulay Klára, klinikai szakpszichológus szerint ezek az örökbefogadott gyermek és örökbefogadó szülő problémáinak kiinduló kérdése. A Gólyahír Egyesület csütörtöki konferenciáján többek közt erre a kérdésre is választ kaptunk.

"Nem a vér köt össze, hanem a szeretet" - Gólyahír Egyesület konferencia - 1 rész
"Hiszünk benne, hogy azok a lelkek, akiknek kell, hozzánk kerülnek." - zárta beszédét elérzékenyülve egy anyuka a Gólyahír Egyesület konferenciáján csütörtökön. A rendezvényen megismerhettünk örökbefogadókat és örökbefogadottat is. A lényeg az, hogy ők így váltak családdá.

15 év alatt több mint 1100 gyermeket mentett meg a Gólyahír Egyesület
Tizenöt év alatt több mint 1100 gyermeket mentett meg a Gólyahír Egyesület - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az egyesület által szervezett konferencián csütörtökön Budapesten.

„Jó anya leszek?” – egy örökbefogadó szülő vallomása
Sokan nem tudják elképzelni, hogyan is zajlik az örökbefogadás, hogyan indul a gyermek és a szülője kapcsolata. A kisfelfedezo.hu-nak Márti mesélt, aki a férjével mindkét gyermeküket örökbe fogadta.

Pro Caritate díj átadása 2014.12.01.
Pro Voluntarius-, Pro Caritate-, Szent Kristóf-, és Esélyegyenlőségért díjakat adott át a Pesti Vigadóban hétfőn az emberi erőforrások minisztere, illetve a tárca több államtitkára. Balog Zoltán beszédében hangsúlyozta: a díjakkal azoknak a munkájára szeretnék felhívni a figyelmet, akik a hétköznapokban tesznek a szegényekért, a gyermekekért, a fiatalokért, a megváltozott munkaképességűekért, a fogyatékosokért, a rászoruló emberekért.

Interjú életetadókkal
Megszülöm, aztán örökbeadom

Miért mond le valaki a gyerekéről? Az örökbeadó anyákról keveset tudni, ritkán állnak a nyilvánosság elé. Ma három olyan terhes nővel beszélgettem, akik erre készülnek. Niki (14), Melani (18) és Rita (24) a terhesség 7.-8. hónapjában vannak, állapotukat titkolják, csak a legszűkebb családjuk tud róla (nevüket megváltoztattam).

A gyerek sorsáról mindhárman nyílt örökbeadással terveznek gondoskodni (ilyenkor örökbeadó és örökbefogadó ismerik egymást).

Egy ÉLETETADÓ levele
Az engedélyével teszem közzé.

Arcvonások: Mórucz Lajosné védőnő
A portrésorozat ismert személyiségeket vagy a hallgatók előtt eddig még ismeretlen embereket mutat be. Az Arcvonások csütörtöki vendége Mórucz Lajosné védőnő lesz.

Bár már nyugdíjas és nem dolgozik aktívan védőnőként, mégis csecsemőkkel foglalkozik. A krízis helyzetbe került anyák megmentésével és örökbefogadással foglalkozó Gólyahír Egyesület elnöke. Az egyesület most volt 14 éves és ez alatt 690 gyerek örökbefogadásánál segédkeztek.

Módosult a szabályozás: kötelezővé tették az utánkövetést
Az új Ptk. hatályba lépésével nyílt örökbefogadás esetében is hat hétig meggondolhatja magát a vér szerinti anya. Az gyerekre váró szülők közül többen attól félnek, hogy megszeretik a picit és elveszik tőlük, de attól is tartanak, hogy zsarolni fogják őket. Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke szerint a hathetes gondolkodási idő biztosítása senkinek nem jó, mert a gyerek érdeke, minél hamarabb kialakulhassanak a kötődései azzal a személlyel, aki fel fogja nevelni.

Tizennégy év – ezer élet : Tizennégy éves a Gólyahír Egyesület
Március 11-én tizennégy éves a - védőnők, szociális munkások, és örökbefogadó szülők által alapított - Gólyahír Egyesület. Kérjük, ismerkedjen meg önként vállalt, munkaidőnk mellett, szabadidőnk terhére végzett tevékenységünkkel. Munkatársaink állnak a sajtó rendelkezésére. A mi példánk igazolja: a sajtó sokat tehet azért, hogy ne legyen több csecsemőgyilkosság Magyarországon!

Levél a webmesternek