----/--/-- --:--:--


686 élet
686 pótunokája van Mórucz Lajosnénak. A Gólyahír Egyesület elnöke éjjel-nappal bárhová útnak indul, ha egy gyermek életét kell megmenteni.

tovább »
Sajtótájékoztató 2013-12-07
http://www.webbeteg.hu/cikkek/csecsemo_gyermekneveles/15323/nott-az-orokbefogadasok-szama-2010-ota

tovább »
Ezer Élet
Mórucz Lajosné a védőnők felelősségéről, a legendás mobilról és a Gólyahír híréről

tovább »
Beszélgetés Mórucz Lajosnéval, 1. rész
Blogomban szeretném bemutatni a hazai örökbefogadás fő szereplőit. Mórucz Lajosné – ahogy mindenki hívja, Gabika – a Gólyahír Egyesület elnöke. A Gólyahír az egyik legnagyobb nyílt örökbefogadást közvetítő civil szervezet, fennállása alatt 700 gyermeket adtak örökbe. Az elnökkel az egyesület százhalombattai irodájában beszélgettem.

tovább »
Beszélgetés Mórucz Lajosnéval, 2. rész
Mórucz Lajosné a Gólyahír Egyesület, az egyik legnagyobb nyílt örökbefogadást közvetítő civil szervezet elnöke. Az interjú első részében az egyesület munkájáról, az örökbefogadókról és a hat hetes meggondolási időről beszélgettünk. Most az örökbeadókról és a Gólyamese című dokumentumfilmről lesz szó.

tovább »
Az újszülött-gyilkosságok megelőzéséért!
A Gólyahír Egyesület azért alakult, hogy a magukra maradt, kétségbeesett, kilátástalan, igazán “terhes” állapotban lévő várandós anyákat segítse.

Legfőbb elvünk a gyermek életének megmentése. Segítünk megőrizni a titkolt terhességet!


tovább »
Gyermekvállalás kamaszkorban
De hogyan tovább?

Hátrányos helyzetű családokban fordul elő a legtöbbször, de a magasabb iskolai végzettség vagy a kiegyensúlyozott családi háttér sem véd meg mindig attól, hogy a kamasz lány, aki még maga is gyerek, teherbe essen. Ki átoknak, ki áldásnak tartja, sokan pedig fel sem fogják, hogy mi történik velük. Pedig nemcsak ők, de a családjuk is nehéz döntések sora előtt áll.

Fruzsina az apró, sötét nappali egyetlen kanapéján ül. Vékony, barna, nagy szemű, tizenöt éves kislány.

tovább »
Gólyahír találkozó és fotózás
Februárban két hétvégén is a Gólyahír egyesület meghívásának és felkérésének tettünk eleget. Az egyesület találkozót és családi fotózást szervezett a tagjai részére. Szívesen mentünk, hisz az 1point4 Fotó fő profilja a család és a gyermekfotózás. A találkozó nagyon jó és családias hangulatban telt. Rengeteg szuper fotó készült a szülök nagy örömére. A Facebook csoportjuk kommentjei alapján nagyon megvoltak a fotózással elégedve és máskor is szívesen hívnak minket.

tovább »
Nők Lapja - Örökbefogadók
Tisztelt Hulej Emese!

A címben megnevezett cikkére kívánnék néhány kerestelen szóban reagálni. Nem szeretném elsorolni a cikkben szereplő tárgyi pontatlanságokat, az elfogultság teljesen nyilvánvaló mivoltát és magának a cikknek a minden szereplőre nézve romboló hatását, ezt nyilván sok előttem szóló már megtette. Mégis, mint örökbefogadó anyuka, érzem magam annyira érintettnek, hogy már a bulvárosan gyomorforgató címen alapból felháborodjak.

tovább »
Délutáni Randevú - Gólyahír Egyesület, hogy minden élet megszülethessen
Az újszülöttgyilkosságok megelőzéséért!!!

Nap, mint nap hallani a híradásokban megölt, elhagyott újszülöttekről. Ezeket az anyákat elítéli a közvélemény, de kapnak-e segítséget ahhoz, hogy más utat válasszanak kilátástalannak látszó helyzetükben? Mi segítséget nyújtunk nekik.


tovább »

Levél a webmesternek