----/--/-- --:--:--


686 élet
686 pótunokája van Mórucz Lajosnénak. A Gólyahír Egyesület elnöke éjjel-nappal bárhová útnak indul, ha egy gyermek életét kell megmenteni.

tovább »
Sajtótájékoztató 2013-12-07
http://www.webbeteg.hu/cikkek/csecsemo_gyermekneveles/15323/nott-az-orokbefogadasok-szama-2010-ota

tovább »
Ezer Élet
Mórucz Lajosné a védőnők felelősségéről, a legendás mobilról és a Gólyahír híréről

tovább »
Beszélgetés Mórucz Lajosnéval, 1. rész
Blogomban szeretném bemutatni a hazai örökbefogadás fő szereplőit. Mórucz Lajosné – ahogy mindenki hívja, Gabika – a Gólyahír Egyesület elnöke. A Gólyahír az egyik legnagyobb nyílt örökbefogadást közvetítő civil szervezet, fennállása alatt 700 gyermeket adtak örökbe. Az elnökkel az egyesület százhalombattai irodájában beszélgettem.

tovább »
Beszélgetés Mórucz Lajosnéval, 2. rész
Mórucz Lajosné a Gólyahír Egyesület, az egyik legnagyobb nyílt örökbefogadást közvetítő civil szervezet elnöke. Az interjú első részében az egyesület munkájáról, az örökbefogadókról és a hat hetes meggondolási időről beszélgettünk. Most az örökbeadókról és a Gólyamese című dokumentumfilmről lesz szó.

tovább »
Tizennégy év – ezer élet : Tizennégy éves a Gólyahír Egyesület
Március 11-én tizennégy éves a - védőnők, szociális munkások, és örökbefogadó szülők által alapított - Gólyahír Egyesület. Kérjük, ismerkedjen meg önként vállalt, munkaidőnk mellett, szabadidőnk terhére végzett tevékenységünkkel. Munkatársaink állnak a sajtó rendelkezésére. A mi példánk igazolja: a sajtó sokat tehet azért, hogy ne legyen több csecsemőgyilkosság Magyarországon!tovább »
Módosult a szabályozás: kötelezővé tették az utánkövetést
Az új Ptk. hatályba lépésével nyílt örökbefogadás esetében is hat hétig meggondolhatja magát a vér szerinti anya. Az gyerekre váró szülők közül többen attól félnek, hogy megszeretik a picit és elveszik tőlük, de attól is tartanak, hogy zsarolni fogják őket. Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke szerint a hathetes gondolkodási idő biztosítása senkinek nem jó, mert a gyerek érdeke, minél hamarabb kialakulhassanak a kötődései azzal a személlyel, aki fel fogja nevelni.

tovább »
Arcvonások: Mórucz Lajosné védőnő
A portrésorozat ismert személyiségeket vagy a hallgatók előtt eddig még ismeretlen embereket mutat be. Az Arcvonások csütörtöki vendége Mórucz Lajosné védőnő lesz.

Bár már nyugdíjas és nem dolgozik aktívan védőnőként, mégis csecsemőkkel foglalkozik. A krízis helyzetbe került anyák megmentésével és örökbefogadással foglalkozó Gólyahír Egyesület elnöke. Az egyesület most volt 14 éves és ez alatt 690 gyerek örökbefogadásánál segédkeztek.

tovább »
Egy ÉLETETADÓ levele
Az engedélyével teszem közzé.

tovább »
Interjú életetadókkal
Megszülöm, aztán örökbeadom

Miért mond le valaki a gyerekéről? Az örökbeadó anyákról keveset tudni, ritkán állnak a nyilvánosság elé. Ma három olyan terhes nővel beszélgettem, akik erre készülnek. Niki (14), Melani (18) és Rita (24) a terhesség 7.-8. hónapjában vannak, állapotukat titkolják, csak a legszűkebb családjuk tud róla (nevüket megváltoztattam).

A gyerek sorsáról mindhárman nyílt örökbeadással terveznek gondoskodni (ilyenkor örökbeadó és örökbefogadó ismerik egymást).

tovább »

Levél a webmesternek