----/--/-- --:--:--

Gólyahír Egyesület 2-ik rész: „16 év alatt 820 baba kapott szerető családod”
Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke: Egyénenként változik, hogy mikor jelentkeznek az egyesületnél a kismamák: van aki éppen túllépte az abortuszt még engedélyező időt, van aki közvetlen szülés előtt áll, és az is előfordul, hogy félidős terhes.

Mindent a babákért 1 rész: „Országosan 500-an várnak örökbefogadásra”
Nincs olyan ember, akit ne rázna meg az a hír: megölte az anya újszülöttjét! Statisztikai adatok szerint hazánkban évente 15-20 alkalommal fordul elő ez a szörnyűség. Szinte biztos, hogy eltitkolt terhességből születnek ezek a csöppségek, akik még esélyt sem kaptak az élethez. Az anyának sem könnyű 9 hónapig titkolnia terhességét, sok esetben a közvetlen családtagok sem tudják a másállapotot. Olyan esetek is történtek, amikor a szülés beindulása után, hasfájással kórházba került a nő, és a sebészeti osztályról a szülészeten kötött ki. Ez persze a jobbik eset.

Ne legyen több újszülöttgyilkosság!
Ne újszülöttgyilkosság legyen a titkolt várandósság vége, hanem inkább nyílt örökbeadás - ezt a célt tűzte maga elé a Gólyahír Egyesület. A szervezet ügyvezetője, Mórucz Lajosné azon fáradozik önkéntes csapatával, hogy a titkolt terhességekből születő babák családban nőhessenek fel.
Az eddigi 820 nyílt örökbeadásos eset között mindenféle előfordul – mondta a Gólyahír Egyesület ügyvezetője.

Külföldre viszik a magyar gyerekeket
Egy év alatt több mint negyedével nőtt a külföldi családok által örökbe fogadott magyar gyermekek száma; a titkos örökbefogadások során tavaly már minden harmadik gyerek került külföldre - írja a Magyar Nemzet.

A Gólyahír Egyesület közleménye
Budapest, 2016. június 3., péntek (OS) - A Gólyahír Egyesület országos találkozó keretében egész napos gyermeknapi programokra várja az örökbefogadó családokat Zamárdiban. Az eseményt Fűrész Tünde helyettes államtitkár asszony nyitja meg, majd a családok üzeneteivel, hogy "Minden gyereknek családban a helye!" 500 héliumos lufit engednek fel.

Meredeken emelkedik a fiatal meddő házaspárok száma - az örökbefogadás átlagos várakozási ideje négy és fél év
Egyre több fiatal párnak nem lehet saját gyermeke, és dönt az örökbefogadás mellett, és mind több szervezet segít gyermek és szülők egymásra találásában. Habár sokan újszülöttet szeretnének örökbe fogadni, ez nem mindenki számára lehetséges, hiszen a jogszabály maximálta a korkülönbséget az örökbefogadható gyermek és az örökefogadó között A Gólyahír Egyesületnél jelenleg közel 500 várakozó család van, az átlag várakozási idő pedig 4,5 év.

Csak a gyereknek legyen jó!
Anna és Helga a Gólyahír Egyesület krízisotthonának lakója. Mindketten lemondtak arról, ami a legdrágább: örökbe adják gyermeküket, mert helyzetüket kilátástalannak tartják. Mórucz Lajosné, az egyesület vezetője szerint Anna és Helga legalább gondoskodik gyermekéről: szerető családra bízzák, nem teszik inkubátorba, és pláne nem hagyják magára a parkban, üres lakásban vagy ki tudja, hol születő csecsemőt.

"Nem a vér köt össze, hanem a szeretet" - Gólyahír Egyesület konferencia - 2 rész
Szerethető vagyok? Fontos vagyok a másik számára? Pulay Klára, klinikai szakpszichológus szerint ezek az örökbefogadott gyermek és örökbefogadó szülő problémáinak kiinduló kérdése. A Gólyahír Egyesület csütörtöki konferenciáján többek közt erre a kérdésre is választ kaptunk.

"Nem a vér köt össze, hanem a szeretet" - Gólyahír Egyesület konferencia - 1 rész
"Hiszünk benne, hogy azok a lelkek, akiknek kell, hozzánk kerülnek." - zárta beszédét elérzékenyülve egy anyuka a Gólyahír Egyesület konferenciáján csütörtökön. A rendezvényen megismerhettünk örökbefogadókat és örökbefogadottat is. A lényeg az, hogy ők így váltak családdá.

15 év alatt több mint 1100 gyermeket mentett meg a Gólyahír Egyesület
Tizenöt év alatt több mint 1100 gyermeket mentett meg a Gólyahír Egyesület - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az egyesület által szervezett konferencián csütörtökön Budapesten.

Levél a webmesternek