"Szívünkbõl született..."

Meleg családi fészek, mindenütt játékok, mesekönyvek. A Csányi családdal ismerkedem.

C. Panoráma /2007.10./

Tamás: Mindig nagycsaládra vágytunk, imádjuk a gyermekeket mindketten. De elég hamar kiderült, hogy nekünk csak mesterségesen lehet gyermekünk.

Dolóresz: Ha mi nem együtt szeretnénk kisbabát akkor lehetséges lenne természetesen is, de együtt a mesterségesen sem értünk el sikert.

T: Hiába biztattak az orvosok -hisz nincs kimutatható probléma-, végül úgy döntöttünk, megpróbáljuk az örökbefogadást. Számunkra mindegy volt, hogy vér szerinti gyermeket nevelünk vagy sem, nem attól lesz egy gyermek valakinek a gyermeke, hogy az õ vérébõl való... Sokkal inkább azért ahogyan szereti, neveli és megadja neki mindazt, amit csak egy szülõ adhat!

D: A Gólyahír Egyesületnek köszönhetõen néhány év múlva megtörtént a csoda, a lehetõ legjobb dolog az életünkben: megszületett Norisz! Leírhatatlan boldogságban úszunk azóta is.

T: Nagyon tiszteljük a vérszerinti anyát döntéséért. A körülményei miatt nem tudta volna felnevelni Noriszt. Abortusz helyett az ÉLETet választotta, s fiának szeretõ családot.

D: A napokban ismét meghalt egy nem várt baba, mert nem tudták, hogy van segítség!
Otthonától távol is megszülheti gyermekét az, akinek nem várt terhessége lesz és egy boldog családban élõ gyermek válhat belõle!

( Gólyahír Egyesület Tel: 06-30/251-71-20)

-Nem vagytok csalódottak, hogy így alakult az életetek?

D: Csalódottak??? Nagyobb csoda nem létezik a világon. Aki évekig küzd, sír és abban a tudatban éli az életét, hogy talán soha nem lesz gyermeke… Na az lesz anyább az anyánál, apább az apánál és boldogabb a boldog embernél!

T: A várakozás évei, a sok kudarc szörnyû volt, de most már tudjuk, hogy ezt az utat kellett végigjárnunk, hogy eljuthassunk a mi Noriszunkhoz. (Aki látogatásom alatt folyamatosan csacsog, szaladgál, és az ölembe hordja az összes kedvenc mesekönyvét. :-)

D: Norisz a napokban újabb szót tanult, a legszebb szót a világon: SZERETLEK! Újra könnyes lett a szemünk…

T: …de már nem a szomorúságtól!

-Terveitek?

T: Szeretnénk ha legalább 3 gyermekünk lenne, ezért már nagyon várjuk a tesó(k) érkezését!

D: Igen, igen! Azt is mondhatnám újra kismami vagyok, de hogy mikor születik, az ismét biztosan hatalmas meglepetés lesz! Talán már valahol rugdalózik éppen, és arra vár, hogy õ is a mi kicsi szívünkbõl született gyermekünk lehessen!

Norisz megható története a www.golyahiregyesulet.hu honlapon részletesebben is megismerhetõ.

PÉTER RITA

G A L E R I A